top of page

Borkezelés
 

Újbor kezelése

Az újbor hatékony kezelése elengedhetetlen a meglévő minőség megőrzéséhez. Az újbort gondosan, tisztán kell feldolgozni, hogy teljes mértékben megfeleljen a vásárlók elvárásainak. A szennyeződések korai felismerése és kezelése, valamint minden szabálytalanság eltávolítása a borból versenyelőnyt biztosít versenytársaival szemben.

Tisztításhoz, fehérje-bontáshoz, a BSA -hoz és az almasav lebontásához szükséges termékek rendelkezésére állnak.

A bor későbbi fejlődését és eltarthatóságát nagymértékben befolyásolja a folyamat ezen szakasza.

Savkorrekció és kristálystabilizáció

Savnövelés és savtalanítás, borkő stabilizáció KELLER-META 40+ vagy Keller-CMC segítségével. - minden évjárat egyedi megközelítést igényel. Különféle termékek sokasága kínál optimális kezelési megoldásokat, a különböző igényektől függően.

Tisztítás Kellersol / zselatin

Szilícium -dioxid termékek és zselatinok széles választékával rendelkezünk az újborok tisztításához. A standard termékeken kívül, mint a Kellersol, a GELA-QUICK® és a KELLER-MOSTGELATINE CF, egyre gyakrabban alkalmazunk speciális szereket, pl. HAUSEN-GEL®.

 

 

Ízharmonizáció

Szinte minden bor enyhén korrigálható a tökéletes egyensúly elérésének érdekében. Ez különösen igaz a végső beállítási folyamat során, amikor - nem sokkal a palackozás előtt - a még fennálló következetlenségeket megszűntetik. A kisebb -nagyobb szabálytalanságok így kiküszöbölhetők.
 

bottom of page